Politika

Crna Gora: Stara većina dogovorila novu Vladu

Autor Željko Svitlica

Parlamentarna većina od izbora iz 2020. godine u Crnoj Gori potpisala je sporazum i formiraće novu vladu Crne Gore, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić nakon sastanka.

Izvor: Anadolija/Miloš Vujović

"Danas smo uspjeli da se dogovorimo, pronalazeći sve zajedničko što nas je spajalo i u izborima 2020. godine", rekao je Mandić na konferenciji za novinare nakon sastanka.

On je rekao da je potpisan i sporazum i da su predstavnici stranaka koje su učestvovale u razgovorima stavili svoje potpise.

"Obavještavamo i predsjednika države da parlamentarna većina postoji i da će imati za cilj sastavljanje nove Vlade ", poručio je Mandić.

Sastanak parlamentarne većine organizovan je na inicijativu DF-a, a prisustvovali su i predstavnici GP URA, Radničke partije, Prave Crne Gore, Demokrata, SNP-a, Ujedinjene Crne Gore, PzP-a.

Nakon sastanka zakazana je sjednica Skupštine na čijem dnevnom redu bi trebalo da se nađe inicijativa za smjenu predsjednika parlamenta Danijele Đurović.

Skupština Crne Gore izglasala je ranije nepovjerenje manjinskoj Vladi na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem.

Inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi ranije je podnijelo 36 poslanika DPS-a, SDP-a, Socijaldemokrata, Liberalne partije i Demokratske unije Albanaca.