Politika

Vukanović najavio novi protest opozicije u srijedu ispred RTRS-a (VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red najavio je u srijedu, 2. novembra, protest ispred zgrade javnog servisa RTRS-a u Banjaluci zbog načina izvještavanja za vrijeme izbornog procesa u BiH.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Vukanović je prilikom gostovanja na Dnevniku 2 Federalne televizije pozvao građane da ga podrže u srijedu u 18 časova. 

"U srijedu od 18 sati biće jedan veliki narodni protest ispred RTRS-a i to je najava poteza koje ćemo povlačiti. Mi nemamo namjeru da ustuknemo pred pravnim nasiljem zarobljenih institucija i kriminalom koji se dešava", rekao je on.

U srijedu novi skup ispred RTRS-a - članovi CIK umjesto izvinjenja da podnesu ostavke
Izvor: Youtube/Nebojša Vukanović

 Za Milorada Dodika kaže da "nije njegov predsjednik niti će ikada biti", dok za CIK BiH tvrdi da je "centralni izborni kartel" i "centar za izborne krađe". Takođe, zatražio je od članova CIK-a da podnesu ostavke jer "nisu dostojni funkcija".

"Do dan danas nisu objavili izvještaj šta je utvrdilo kontrolno brojanje. Jasno je da je došlo do nagodbe SDA i SNSD-a i HDZ-a koji je uvijek držao leđa SNSD-u uz podršku dijela međunarodne zajednice, i da je Dodik pristao na dodatne ustupke. Na Vijeću ministara BiH su dodatno prenesene nadležnosti, u ove četiri godine će se ući u NATO, snažnije sankcije Rusiji... a da mu oni progledaju kroz prste i daju pečat i legitimitet", rekao je Vukanović.

Podsjećamo, opozicija je već organizovala dva narodna protesta u Banjaluci zbog sumnje na izbornu krađu.

(Mondo)