Politika

Nova Vlada RS ostala bez još jednog ministra: Kabić počinio prekršaj prije 24 godine

Autor Nikolina Damjanić

Uz Dadu Dogana, ministar u novom sazivu Vlade RS neće biti ni Dragoslav Kabić koji je počinio prekršaj prije 24 godine.

Izvor: SNSD Prijedor

Premijer Vlade RS Radovan Višković potvrdio je danas da su Dado Dogan (SP) i Dragoslav Kabić (SNSD) smijenjeni sa pozicije ministara.

Kabić je prije samo dva dana imenovan za ministra rada i invalidske zaštite, a Dogan za ministra porodice omladine i sporta. Obojica su smijenjena jer imaju istu presudu.

"Principi su prema svima isti. Ovi ljudi nemaju zakonsku smetnju da rade ovaj posao, ali imaju moralnu. Ako ovo možemo raditi za jedan dan, nastavićemo i u budućnosti", rekao je Višković.

Istakao je da je da na ovom neće stati i da će tražiti odgovorno ponašanje od svih koji primaju budžetsku platu.

Izvor: Shutterstock

"Imate ljude koji nisu na radnom mjestu,a primaju platu. Danas će biti upućen dopis svim rukovodiocima da riješe ovo pitanje. Nerad se neće tolerisati".

Višković kaže da je jedan od uslova koji je postavio da prihvati novi mandat u Vladi RS jeste da stranke prestanu štiti zaposlene koji to iskorištavaju.

"Os svih koji nisu poštovali odluke Vlade, a bili su zaštićeni od svojih stranaka, sam tražio da se ovaj problem riješi i zato sam prihvatio mandat. Ako od mene traže građani RS da se odgovorno ponašam onda i ja to zahtijevam od svih koji primaju novac iz budžeta", rekao je on.

Višković na današnjoj konferenciji nije rekao ko će zamijeniti ove ministre, a pitanja nakon pres konferencije nisu bila dozvoljena.

(Mondo)