Politika

Stevandić: Vučiću ne treba zamjeriti zbog sastanka sa Zelenskim, on vidi dalje i bolje od ostalih

Autor Željko Svitlica

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću nepotrebno zamjera susret sa ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim.

Izvor: Narodna skupština RS

Stevandić je naveo kako mnogo ljudi iz nacionalnog političkog spektra nepotrebno zamjera predsjedniku Srbije susret sa Zelenskim, navodeći da Vučić dalje i bolje vidi od ostalih.

Prema njegovim riječima, Ukrajina nije priznala samoproglašeno Kosovo, a to od nje traže NATO i Zapad, dok na drugoj strani Vučić opominje da bi u tom slučaju Ukrajina sebi učinila zlo.

"Sve drugo je Ukrajina poslušala NATO - Zapad. Eto, da malo vidite koliki je Vučić i koliko dalje i bolje vidi od ostalih", napisao je Stevandić na "Iksu" (Tviteru).

Vučić se danas u Atini sastao sa Zelenskim kome je rekao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što je jasan i nedvosmislen stav od početka sukoba.

Vučić je rekao da je imao dobar i otvoren razgovor sa Zelenskim, da su se osvrnuli na dešavanja u Ukrajini i na Kosovu i Metohiji.

(MONDO)