Politika

Đajić nakon sastanka kod Dodika: Nastavljamo s peticijom za opoziv Stanivukovića (FOTO/VIDEO)

Autor Željko Svitlica

Predsjednik Gradskog odbora SNSD u Banjaluci Vlado Đajić nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom stranke Miloradom Dodikom izjavio je će potpisivanje peticije za opoziv gradonačelnika Banjaluke biti nastavljeno u narednih 10 dana.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

Đajić je pozvao Banjalučane da se masovnije odazovu potpisivanju peticije.

"Nakon toga, kad vidimo koliko građana je potpisalo peticiju i kada sagledamo druge političke okolnosti, donijeće se konačna odluka (o opozivu)", izjavio je Đajić danas nakon sastanka sa Miloradom Dodikom.

Na sastanku su, osim Dodika i Đajića bili prisutni i potpredsjednica SNSD-a, Željka Cvijanović i lideri stranaka koalicije oko SNSD-a: Petar Đokić (SP), Nenad Stevandić, (US), Nedeljko Čubilović (DEMOS), kao i predsjednici banjalučkih odbora ovih stranaka.

Dodik je prošle nedjelje rekao da je referendum o opozivu "veoma opasna politička stvar", komentarišući potpisivanje peticije koje je pokrenuo GO SNSD.

Đajić je u nedostatku jače stranačke podrške odlučio da proces opoziva započne peticijom iako opoziv pokreće Skupština grada u kojoj SNSD ima većinu. 

Stanivuković na to odgovara da "vrh SNSD i veliki dio Gradskog odbora nije uz igrokaz koji pravi Đajić", te da po podacima kojima raspolaže (ankete), opoziv ne bi prošao.

Đajić je rekao da će peticija trajati narednih 10 dana.

(MONDO)