Politika

Stanivuković: Građevinska inspekcija naredila "rušenje" kružnog toka kod "Ekvatora"

Autor Željko Svitlica

Republička građevinska inspekcija dostavila je dopis Gradu Banjaluci u kojem traži da se raskrsnica na kojoj se trenutno gradi kružni tok vrati u prvobitno stanje. Stanivuković najavljuje nastavak radova.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

Dopis je stigao u petak, a Stanivuković tvrdi da je poseban problem jer se to dogodilo nakon što je predsjednik GO SNSD i direktor UKC RS Vlado Đajić u srijedu, gostujući u emisiji Telering na RTRS, najavio "rušenje kružnog toka".

Gradonačelnik kaže da će radovi, uprkos dopisu inspekcije, biti nastavljeni.

Aktivisti banjalučkih Mladih socijaldemokrata (MSD) juče su protestovali upravo protiv izgradnje pomenutog kružnog toka u Banjaluci na prostoru od zgrade "Ekvatora" do Tvrđave Kastel.

"Postavljam pitanje Gradskoj upravi i gradonačelniku Drašku Stanivukoviću šta je sa regulacionim planom koji se tiče ove kružne raskrsnice? Da li je on primijenjen i prilagođen ovoj raskrsnici, da li je odobrena građevinska dozvola i postoje li za to uslovi?", upitao predsjednik Mladih socijaldemokrata Banjaluka Nemanja Babić.

Vlado Đajić je danas kasnije izjavio da inspekcijski organi odgovorno rade svoj posao, nakon što je republička inspekcija naredila gradu da sruši kružnu raskrsnicu.

Đajić je istakao da je republički inspekciji organi još jednom "dokazali da se u Republici Srpskoj mora poštovati zakon, naglasivši da samo država u kojoj zakon mora da se poštuje može da se voli i brani, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka".

On je istakao da pokušaj "kršenja zakona, kojem gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković konstantno pribjegava, želi da prikrije napadima na njega".

(MONDO)