Politika

Odobrnik Saša Lazić izbačen sa sjednice Skupštine grada Banjaluka

Autor Željko Svitlica

Odbornik pokreta "Banjaluka zove" Saša Lazić udaljen je sa sjednice Skupštine grada Banjaluka.

Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Laziću je mjeru udaljavanja sa sjednice nakon rasprave sa odbornicom PDP-a Smiljom Babić Moravac izrekao predsjednik Skupštine Ljubo Ninković.

Rasprava je uslijedila nakon niza međusobnih "prozivki" između gradonačelnika Draška Stanivukovića i odbornika Lazića, Nemanje Kondića...

Na 28. redovnoj sjednici je još uvijek u toku rasprava o dnevnom redu.

Sa predloženog dnevnog reda ove sjednice izbačena je odluka o izgradnji kolektora za prečišćavanje otpadnih voda na Crkvenoj.

Na dnevnom redu su programi uređenja građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje za 2024. godinu iz oblasti saobraćaja i komunalnih poslova, kao i program sufinansiranja kulturno – umjetničkog amaterizma, programa i projekata u oblasti kulture za 2024. godinu.

Odbornici će razmatrati i programa rada Skupštine za ovu godinu, zatim više izvještaja, među kojima izvještaji o radu Centra za obrazovanje i vaspitanje, Centra za razvoj poljoprivrede i sela, kao i Informaciju o radu Pravobranilaštva – Sjedište zamejnika pravobranioca u Banjaluci za prošlu godinu.

Predloženo je i više odluka o utvrđivanju naziva ulica, kao i odluka o dodjeli poslovnih prostora u zakup pod posebnim uslovima.

(MONDO)