Politika

Stanivuković o negativnom revizorskom izvještaju: "Političko oružje SNSD-a protiv Banjaluke"

Autor Nikolina Damjanić

Revizorski izvještaj je političko oružje SNSD-a protiv Banjaluke i svih drugih opština i gradova u kojima su opozicioni kandidati na čelu, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Izvor: Slaven Petković - Mondo

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS dala je negativno mišljenje Gradu Banjaluka na finansijski izvještaj za prošlu godinu.

Revizori su ustanovili da je stvarni budžetski deficit Grada veći za 10.661.603 KM od onoga što je prikazano u finansijskim izvještajima, a jedna od osnovnih zamjerki revizora odnosi se na izgradnju centralnog spomenika poginulim borcima i rekonstrukciju saobraćajnice u Motikama koje su, kako kažu revizori, započete bez obezbijeđenih sredstava.

Stanivuković se tim povodom oglasio na društvenim mrežema te naveo da ovakvi navodi "koče razvoj grada".

"Oni koji pričaju o takozvanoj simbiozi ovo neće vidjeti, kao što neće vidjeti ni sve izmišljene i iscenirane slučajeve protiv Banjaluke kao što su obustavljanje izgradnje kružnih tokova, upada republičkih inspekcija u vodovod i sve druge negativne stvari kojima žele da koče razvoj našeg grada", napisao je on.

Dodao je da uprkos negativnom revizorskom izvještaju, pozitivno je da se nastavlja gradnja Centralnog-spomen obilježja.

"Sa punom odgovornošću krenuli smo u izgradnju Centralnog spomen-obilježja nakon što je Skupština Grada odbila da da podršku za jedan ovako važan projekat. Uprkos tome što je revizija dala negativno mišljenje po pitanju izgradnje Centralnog spomen-obilježja, pozitivno je to što smo ga mi izgradili našom odlučnošću i hrabrošću. Na kraju samo se vide djela koja ostaju iza vas", poručio je Stanivuković.

(MONDO)