Politika

Selak predlaže garažu od 550 mjesta na Paskolinoj ciglani

Autor Željko Svitlica

Projekat izgradnje javne garaže u centru Banjaluke, na lokaciji poznatoj kao Paskulina ciglana, predstavlja rješenje za problem nedostatka prakinga u gradu, jer bi obezbijedio 550 parking-mjesta, poručio je predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak.

Selak predstavlja garažu
Izvor: SPS

Selak je istakao da se SPS zalaže za realizaciju ovog projekta, kao i da članovi stranke svakodnevno rade na novim rješenjima kako bi se unaprijedio život građana Banjaluke.

"Ne oslanjamo se na gradsku vlast već smo sami zasukali rukave i pripremili projekat za buduću garažu u centru Banjaluke. Izradili smo idejno rješenje za objekat površine 24.000 metara kvadrata, od čega je 4.000 namijenjeno za poslovne i administrativne sadržaje, a ostalih 20.000 kvadrata je predviđeno za garažu", rekao je Selak na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je napomenuo da će to biti i najmodernija javna garaža u Banjaluci, te da SPS nije partija praznih riječi i obećanja.

"Danas smo došli na ovu lokaciju između Vidovdanske i Ulice Vuka Karadžića, u samom centru grada, na lokaciji gdje ćemo izgraditi javnu garažu. Barake i zarasle placeve treba što prije zamijeniti modernom garažom sa 550 parking-mjesta", poručio je Selak.

Prema njegovim riječima, gradske vlasti su imale vremena na pretek da ovo urade i gradu obezbijede dodatne prihode.

"Nama nije teško da razmišljamo umjesto njih. Nedostatak parking-mjesta je evidentan, jer građani moraju kružiti po gradu kako bi našli slobodno mjesto. Ova javna garaža je dovoljna za potrebe centra grada i time ćemo staviti tačku na problem parkiranja", zaključio je Selak.

(MONDO)