Politika

DEMOS bi za sport izdvajao dva, umjesto jedan odsto sredstava

Autor Dušan Volaš

DEMOS se zalaže i insistiraće na tome da se iz budžeta Banjaluke ubuduće za sport izdvaja dva, umjesto jedan odsto sredstava, rekao je nosilac liste DEMOS-a na predstojećim lokalnim izborima Boran Bosančić.

Izvor: Branislava Vukelić, Srna

Bosančić, koji je i predsjednik Gradskog odbora stranke, rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da ovaj grad ne samo da nedovoljno izdvaja za sport, već da i ono što daje uglavnom kasni.

"Apelovaćemo da se sredstva klubovima isplaćuju na vrijeme i da se planiraju u iznosu dva odsto. Budžet Banjaluke je 190 miliona KM i jasno je da iznos od jedan odsto nije dovoljan i da ugrožava opstanak mnogih sportskih kolektiva. Cilj nam je da djecu sklonimo sa ulice i usmjerimo ka sportu", poručio je Bosančić.

Kandidat za Skupštinu Banjaluke i bivši rukometaš "Borca" Boris Đogo istakao je da omladina svakom društvu mora biti prioritet, a njen razvoj kroz sport značajan put ka zdravom društvu.

On smatra da, između ostalog, prioritet treba dati školama plivanja, koje trebaju biti pristupačne za svu djecu.

Prema njegovim riječima, problem Banjaluke je i nedovoljan broj sportskih objekata, pogotovo onih sa odgovarajućim dimenzijama.

Đogo je ocijenio da Banjaluka mora veću pažnju posvetiti unapređenju kvaliteta profesionalnog sporta, na čemu će insistirati DEMOS.

Kandidat ove stranke za Skupštinu Banjaluke Siniša DŽida, koji je bivši karate reprezentativac Srpske, smatra da je neophodna posebna dvorana za sve borilačke sportove.

Osim toga, dodao je on, mora se voditi računa da se obezbijede besplatni treninzi za djecu iz socijalno ugroženih porodica, samohranih roditelja i djecu bez roditelja.

SRNA