Politika

Dodik na Pinku: SNSD će pobijediti Bijeljini, Banjaluci i u 70 odsto opština u RS

Autor Željko Svitlica

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će partija koju predvodi na predstojećim lokalnim izborima u Republici Srpskoj dobiti 70 odsto opština i gradova.

Izvor: Facebook, SNSD

"Od 64 opštine, dobićemo sigurno od 46 do 48 opština i gradova, među kojima su Banjaluka i Bijeljina i mnoge druge gdje nismo imali vlast. To govori o našoj snazi, da nije Republika Srpska Milorad Dodik nego da je do narodna republika", rekao je Dodik za TV "Pink".

On je podsjetio da je na proteklih 15 izbora bio pobjednik, i on i SNSD.

Dodik je odbacio insinuacije i optužbe da je Republika Srpska njegova lična država i da je uzeo sve poslove, te istakao da izbore kontroliše Centralna izborna komisija BiH, a da je mnogo toga izmišljeno o njegovim navodnim firmama.

On je rekao da su mnogi njegovi prijatelji, kao i porodica stradali zbog sankcija potpuno neopravdano, kao i neke uspješne firme u Srpskoj, čime se ne dozvoljava i zaustavlja razvoj Srpske po svaku cijenu.

"Kćerka koja ima četvoro djece je vlasnik restorana u zakupu i tom restoranu su uvedene američke sankcije. Zamislite onda snagu Amerike", rekao je Dodik, objavila j Srna.

On je naveo da se 20 godina izmišljaju takve priče o kriminalu, korupciji, a za sve to vrijeme protiv njega nije podignuta nijedna krivična prijava za ta djela.

"Zato su sad izmislili da ne poštujem lažnog Šmita. Cijena toga su američke sankcije. U redu, nosimo se s tim. Nikada nisam za 20 godina odgovarao krivično. Napadaju,izmišljaju", rekao je on.

Dodik je ocijenio da je osnovni problem u BiH što sarajevski mediji i politika pokušavaju da satanizuju sve u Republici Srpskoj, podsjetivši da "nema nijednog preduzeća u Srpskoj koje se uzdigne, a da muslimansko tužilaštvo protiv tog preduzeća ne podnese krivične prijave, dok u Sarajevu nema šanse da pokrenu postupak protiv nekog ko se tamo bavi biznisom".

On je podsjetio da su i ATV-u uvedene američke sankcije samo zato što su, kako je rekao, neki opozicioni političari iz PDP-a i Jelena Trivić rekli da ta televizija podržava Dodika.

"Stvara se atmosfera da se svima koji promovišu ideju postojanja Republike Srpske uvode sankcije", rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da su oni, ipak, taj medijski rat protiv njega izgubili jer ga vode 20 godina bez rezultata.

"Činjenica je da ćemo dobiti lokalne izbore, da će pobijediti naš kandidat /Nikola/ Šobot u Banjaluci. SNSD je najjača u Banjaluci, Šobot je dobio ovih dana prednost u odnosu na konkurenciju, dosadašnjeg gradonačelnika i Trivićevu. NJihov medijski rat je izgubljen", rekao je Dodik.

(SRNA)