Politika

Trivićeva postavila transparent na kružni tok i optužila Dodika i Drinića da su "reketaši" (FOTO/VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Jelena Trivić, predsjendica Narodnog fronta i kandidatkinja za gradonačelnicu Banjaluka danas je na pres konferenciji pričala o navodnom reketiranju za koje je optužila predsjednika RS Milorada Dodika i Nebojšu Drinića, kandidata za odbornika PDP-a.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

Trivićeva podsjeća da je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, javno, na skupu SNSD-a iznio teške optužbe na račun Nebojše Drinića, narodnog poslanika i kandidata PDP-a za odbornika i kako ima saznanja da Drinić "reketira" pravna i fizička lica u gradu Banjaluka.

„Da živimo u pravnoj državi, tužilaštva bi po ovoj izjavi od nekog ko se barem vodi kao predsjednik Republike, odmah reagovala, ispitala ove tvrdnje i ustanovila šta je istina i pokrenula postupke“, izjavila ona.

Napomenula je da Drinić nije odgovorio tužbom na Dodikova prozivanja, što je sumnjvo.

„Činjenica da Drinić nije podnio krivičnu prijavu za klevetu protiv Milorada Dodika govori u prilog tome da su Dodikovi navodi tačni. To ne umanjuje činjenicu da je obaveza Milorada Dodika bila da on sam podnese prijavu Tužilaštvu protiv Nebojše Drinića odmah nakon saznanja o reketiranju, obzirom da je detaljno opisao kako se pare donose u torbama u pojedine stanove i kako ih Drinić u torbama odnosi“, navela je ona.

Trivićeva ističe da je ovo samo dokaz "simbioze", između Dodika, koji je od Republike Srpske napravio leglo kriminala i korupcije, i "korumpirane strukture" okupljene oko Draška Stanivukovića.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

Navela je da Tužilaštva ništa ne rade po službenoj dužnosti i da će se ona najaviti u nadležno tužilaštvo i usmeno ih obavijestiti o ovom slučaju, te podnijeti krivičnu prijavu i protiv Drinića i protiv Dodika koji po saznanju o reketiranju nije obavijestio nadležna tužilaštva.

Na ovom mjestu kod raspale teniske dvorane, poznatije kao teniska rupa, na kojoj se odigrao samo jedan teniski i jedan košarkaški turnir, a koja je pojela 70 miliona narodnog novca i koja i dalje jede narodni novac, jer ničemu ne služi, još jednom ukazujemo na činjenicu da su se ovdje simbiozno udružili korumpirani Dodik i korumpirani Stanivuković kako bi izreketirali javno cijelu Banjaluku i Republiku Srpsku. To javno reketiranje koje su izvršili na očigled svih vrhunac je beščašća i Dodika i Stanivukovića koji sada pokušavaju da odglume neki sukob, a ova teniska rupa najbolji je dokaz kako su ih ujedinili interesi kada treba pljačkati narodni novac. Zato smo postavili transparent, Dodika, Stanivukovića i Drinića upravo na reket kako bi simbolizovao njihov model političkog djelovanja i zajedničkog rada“, rekla je Trivićeva.

O fizičkom napadu na kandidata za načelnika Rudog

Osvrnula se na fizički napad na Marka Novakovića, kandidata Narodnog fronta za načelnika Rudo, koji je još u bolnici i čeka operaciju, te pokazala slike kako on sada izgleda. Dodala je da je napadač Čović Dejan, aktivista SNSD-a koji je nakon saslušanja u policiji odmah pušten.

„Ovo je vrhunac ludila u koje ide SNSD protiv svih onih koji im se odlučno suprotstavljaju a ja sam ubijeđena da će naš Marko odnijeti veliku pobjedu u Rudom uprkos teškom fizičkom napadu koji je doživio“, zaključila je Trivićeva.

(MONDO)