Politika

Šobot kaže da je obezbijedio sredstva za izgradnju tri nova vrtića u Banjaluci, poznate i lokacije (VIDEO)

Autor Željko Svitlica

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot rekao je danas da ima plan da izgradi tri nova vrtića, u Banjaluci kao i da izjednači subvencije za javne i privatne vrtiće.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Šobot je naveo da su sredstva za nove vrtiće obezbijeđena, te da bi na taj način grad dobio 2.000 novih mjesta za smještaj mališana.

"Vrtići će biti građeni u naseljima Starčevica, Lazarevo i Koćićev Vijenac. Moramo svoj djeci omogućiti boravak u vrtićima, jer je socijalizacija najvažnija za predškolski uzrast", rekao je Šobot na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da u protekle četiri godine nije izgrađen nijedan vrtić, te da je veliki problem nedostatak slobodnih mjesta u javnim vrtićima.

Kada je riječ o legalizaciji, Šobot je napomenuo da svi građanu Srpske imaju pravo na legalizaciju.

"To je jedno od stečenih prava i ta prava možemo samo proširivati, ali ono što nećemo raditi u narednom periodu jeste da zloupotrebljavamo naše građane. Svaki građanin će dobiti svoje rješenje o legalizaciji", rekao je Šobot.

On je dodao da se proces legalizacije nastavlja, te da je opredjeljenje SNSD-a da svaka mjera koja je u interesu Banjaluke i Srpske bude nastavljena.

(MONDO)