Politika

Tri dana prije izbora: CIK BiH traži od stranaka izvještaj o finansiranju izborne kampanje

Autor Nikolina Damjanić

Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da su političke stranke i nezavisni kandidati dužni tri dana prije izbora da im podnesu izvještaj o prometu posebnog računa za finansiranje izborne kampanje.

Izvor: CIK BiH

U izvještaju će biti sadržani svi izvori novčanih i nenovčanih donacija, datum i iznos takve uplate, izvještaj o svim troškovima (rashodima) izborne kampanje, kao i računima dobavljača i izvršilaca usluga, s ažuriranim podacima do dana podnošenja izvještaja.

Izvještaj se podnosi 3. oktobra, a obuhvata period od dana podnošenja prijave za ovjeru za izbore do 2. oktobra, saopšteno je iz CIK-a.

Političke stranke podnose podatke o prometu posebnog računa, novčanim i nenovčanim donacijama i troškovima izborne kampanje putem aplikacije "FI CIK BIH", a izvještaj o računima dobavljača i izvršilaca usluga, na obrascima u eksel formatu.

Odštampane finansijske izvještaje iz aplikacije "FI CIK BIH" podnose u PDF formatu i izvještaje o računima dobavljača i izvršilaca usluga na obrascu 4.2D u eksel formatu, ovjerene potpisom ovlašćenog lica i pečatom političke stranke, političke stranke dostavljaju CIK-u putem imejla: privremeni-ps.fi@izbori.ba.

(MONDO)