Politika

Počeli radovi na izgradnji hotela "Palas" u Banjaluci

Autor Nikolina Damjanić

U Banjaluci je počela izgradnja hotela "Palas", objekta visine oko 100 metara koji će se prostirati na gotovo 40.000 metara, a investicija je vrijedna 100 miliona KM.

Izvor: Grad Banja Luka

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je novinarima u Banjaluci da se na ovo čekalo gotovo pola vijeka i da sa ovim projektom Banjaluka i Republika Srpska dobijaju svoju najveću investiciju.

On je naveo da će hotel imati više od 200 smještajnih jedinica i brojne sadržaje poput spa centra, kongresne dvorane, šoping zone i 200 parking mjesta.

"S obzirom na svoju visinu ovaj hotel će imati i svoj vidikovac sa kojeg će se protezati nevjerovatan pogled na naš grad. Hotel `Palas` će u svakom smislu biti novi simbol Banjaluke", rekao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, hotel će omogućiti i nova radna mjesta, a i radove će u velikoj mjeri izvoditi domaći izvođači.

Stanivuković je podsjetio da je ostvarenje sna započelo rušenjem nedovršenog dijala hotela još prije godinu dana, a da se gotovo tri godine radilo na pripremama projekta rušenja, za koje je bilo neophodno riješiti brojna pitanja.

Predstavnik kompanije "Cepter" Đorđe Rašić istakao je da je ovo važan trenutak za ovu kompaniju koja će izgraditi najviši i najljepši objekat u Banjaluci.

"Početak ovog projekta za našu kompaniju je ostvarenje sna koji čekamo više od 15 godina. Riječ je o ozbiljnoj investiciji, a od svega je najvažnije da će na ovaj način kompanija `Cepter` dati Banjaluci nešto što će ostati i budućim generacijama. Uvijek idemo korak ispred vremena", rekao je Rašić.

On je izrazio uvjerenje će i Banjalučani nakon završetka projekta razumjeti i reći da je ovo nešto što je vrijedilo čekati više od 40 godina.

(Srna/MONDO)

Tagovi