Politika

Kovačević - SNSD: Već smo pobijedili u tri opštine

Autor Željko Svitlica

Možemo proglasiti pobjede u Laktašima, Istočnom Novom Sarajevu, i Trnovu, gdje naši kandidati za načelnike i gradonačelnike nisu imali protivkandidate, rekao je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da je Republika Srpska stabilno demokratsko društvo jer su građani dali puni doprinos demokratiji na izborni dan.

"Još jedan dan je iza nas i lokalni izbori su završeni. Republika Srpska je pokazala da je stabilno demokratsko društvo", istakao je Kovačević na prvoj konferenciji za novinare u Banjaluci, nakon zatvaranja birališta.

Rekao je da je SNSD uvijek imao prvi rezultate kada je riječ o izborima, te istakao da će tako biti i ovaj put.

"Imamo posmatrače na svim biračkim mjestima i onog trenutka kako se prebrojavaju glasovi, mi ćemo saopštavati rezultate", rekao je Kovačević.

On je ukazao da su i danas na nekoliko biračkih mjesta zabilježene izborne nepravilnosti.

"U Banjaluci u mjesnoj zajednici Ada, u neposrednoj blizini biračkog mjesta, PDP je uspostavio kancelariju i pretpostavljamo da je to bio punkt za kupovinu glasova. Nekoliko nepravilnosti je bilo i u Istočnom Starom Gradu. Mi smo uložili prigovore", istakao je Kovačević.

Kaže da je i načelnik opštine Modriča, koji je kandidat ispred SDS-a na ovim izborima, kršio izbornu tišinu i pozivao građane da glasaju.

"Uočili smo nepravilnosti u Loparama, Ugljeviku i Bijeljini gdje se ponavlja ono što se dešavalo i prošli put, kada se izdaju u domovima zdravlja potvrde za lica kojima je potrebna pomoć pri glasanju", ukazao je Kovačević.

Kaže da u Republici Srpskoj postoji jedinstven stav građana koga podržavaju te da nije potreban bilo kakav stranac da nameće bilo kakve zakone.

"Prisustvo Kristijana Šmita u Doboju smo shvatili kao provokaciju. Pola dana je proveo u CIK-u. To je neprihvatljivo. Mi ćemo se nastaviti boriti protiv toga, zajedno sa našim predsjednikom Miloradom Dodikom", naveo je Kovačević.

(MONDO)