Politika

MUP KS evidentirao jedno narušavanje javnog reda i mira, građani na djelu uhvatili nosioca liste kako kupuje glasove

Autor Haris Krhalić

Izborni dan na području Kantona Sarajevo protekao je u sigurnom okruženju, saopšila je Mersiha Novalić, portparolka Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvor: MONDO

Novalić je navela kako je zabilježeno jedno narušavanje javnog reda i mira svađom na biračkom mjestu.

„U periodu od 07.00 do 19.00 časova, u vrijeme dok su birališta bila otvorena, evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira svađom na biračkom mjestu, na području općine Novo Sarajevo“, navodi Novalić.

Nije to bio jedini incident u Sarajevu s obzirom da je SDA Stari Grad ranije danas objavila na društvenim mrežama kako su građani Mošćanice uhvatili na djelu Vedrana Dodika, nosioca liste stranka Rame Isaka "Snaga naroda", da prema njihovim riječima "kupuje glasove od građana Mošćanice za načelnika Irfana Čengića i za sebe i svoju listu".

„Upravo su građani Mošćanice uhvatili na djelu Vedrana Dodika, nosioca liste stranka Rame Isaka "Snaga naroda", kako kupuje glasove od građana Moščanice za načelnika Irfana Čengića i za sebe i svoju listu“, naveli su iz SDA Stari Grad te su otkrili policijski službenici PU Logavina izašli su odmah na lice mjesta, te od prijavljenih lica uzeli izjavu.

Podsjećamo, biračka mjesta za glasanje na lokalnim izborima širom države su zatvorena u 19 časova. Rezultate izbora pratite klikom na LINK.