Politika

Predsjednik Izraela zahvalio Dodiku na hrabrom stavu i prijateljstvu

Autor Dragana Božić

Predsjednik Izraela Isak Hercog zahvalio je predsjedniku RS Miloradu Dodiku za čestitku povodom Roš Hašane i istakao da, posebno u ovom izazovnom periodu, nalazi utjehu u ovako snažnim izrazima prijateljstva i želji da ovo bude godina mira i radosti za jevrejski narod.

Izvor: Shutterstock

"Kao što ste pravilno naglasili, Izrael učestvuje u ratu za samoodbranu, ratu koji nam je brutalno nametnut od ubilačke gomile neprijatelja koji žele da potkopaju naše postojanje. Čak i danas, dok se borimo protiv Irana i njegovih terorističkih posrednika, više od 100 talaca se drži u strašnim uslovima u Gazi", istakao je predsjednik Hercog.

On je ocijenio da međunarodna zajednica mora učiniti sve što je u njenoj moći da omogući oslobađanje "naših majki i očeva, naših muževa i žena, naših kćeri i sinova, te da ih vrati njihovim porodicama".

Izvor: Srna

"Kao što ste tako divno napisali, Republika Srpska je ostala čvrsta u svojoj podršci Izraelu. Zapamtićemo Vašu postojanu demonstraciju solidarnosti tokom ovog teškog perioda, te sam Vam lično zahvalan na Vašem hrabrom stavu u ovom trenutku moralne jasnoće", naglasio je Hercog.

Predsjednik Izraela je zahvalio predsjedniku Srpske na toplim i saosjećajnim željama i čestitkama povodom jevrejske Nove godine.

"Nadajmo se, molimo se i radimo za bolje dane koji su pred nama", poručio je Hercog. 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je 2. oktobra Roš Hašanu, jevrejsku Novu godinu.

(Mondo)