Politika

Vučić o ekonomskoj situaciju u RS: ''Alal vera kako uopšte opstaju"

Autor SRNA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo saradnjom Srbije i Republike Srpske i najavio dalju finansijsku podršku Srpskoj, odajući joj priznanje za prevazilaženje ekonomskih problema.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Veoma sam zadovoljan našom saradnjom, više novca nego ikada smo uložili u Srpsku i zahvalan sam što su /srpski član Predsedništva BiH Milorad/ Dodik, predsednica /Republike Srpske Željka/ Cvijanović i /premijer Radovan/ Višković uvek tražili više za Republiku Srpsku", rekao je Vučić.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu nakon sastanka sa Dodikom napomenuo da je Republika Srpska imala od koga da traži i da Srbija pri tome nije narušila balans sopstvenog budžeta.

"Mi smo u mnogo lakšoj situaciji. Ja ovo govorim strateški, nije to bilo tako do pre dve-tri godine, ali ono kroz šta prolaze Dodik, Cvijanovićeva... njima je mnogo teško da naprave dinar", rekao je Vučić.

On je sa aspekta dešavanja u BiH ukazao i na teškoće Republike Srpske u privlačenju stranih investicija.

"Zbog političke situacije u celoj BiH, kako će da privuku strane investitore? Nama je mnogo lakše i zato možemo i moramo da pomognemo svom narodu više", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije odao je priznanje Republici Srpskoj na prevazilaženju ekonomskih problema.

"Onoliko koliko možemo da pomognemo, pomagaćemo, a njima alal vera kako uopšte opstaju. Mi hoćemo ne samo da opstaju, već da pomognemo da ljudi žive neuporedivo bolje", rekao je Vučić.

On je čestitao Republici Srpskoj i na uspješnoj borbi za opstanak.

"Čestitam Republici Srpskoj na borbi za opstanak u teškim političkim geostrateškim uslovima, a onoliko koliko Srbiji bude bolje, uveren sam da će to na isti način osetiti i naš narod zapadno od Drine", rekao je Vučić.