Politika

Političar proklinje Bošnjake koji prave savezništvo sa Srbima

Autor Siniša Stanić

Mirza Pašić, ministar savjetnik u Ministarstvu inostranih poslova BiH objavio je na Linkedin profilu poruku u kojoj proklinje Bošnjake koji sa Srbima prave savezništva ističući da na taj način svoj narod vode u smrt.

Izvor: Printscreen , youtube

"Neka je proklet onaj Bošnjak koji sa Srbima pravi bilo kakav politički dogovor, jer svoj narod vodi u smrt", poručio je Pašić.

Naveo je i da je to nabolja poruka Bošnjacima koji žele da zaborave prošlost i krenu u svijetlu budućnost i ocijenio da su nacionalne politike Bošnjaka i Srba divergentne, pa su time bilo kakva politička savezništva potpuno nemoguća.

"Ko takva savezništva pokušava da pravi u svijetloj budućnosti ga čeka ostvarenje jasnog predskazanja: ‘poletjela crna ptica, biće Pljevlja Sreberenica’ i naravno ne samo Pljevlja, nego sva mjesta gdje Bošnjaci pomisle na bilo šta drugo osim oružane odbrane svog života i svoje časti", napisao je Pašić.

Pašić u poruci ističe da ako se Bošnjaci okrenu svojim prirodnim saveznicima sa kojima su uvek bili na istoj strani, onda se vidi na čijoj je strani brojna nadmoć.

(Mondo/Tanjug)

Tagovi