Izbori

Socijalisti: Banjaluka da bude moderan, evropski grad zelenila i parkova

Autor SRNA

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Velibor Stanić poručio je da ova stranka spremno ulazi u predstojeće lokalne izbore, te da je njena vizija da Banjaluka bude moderan, evropski grad zelenila i parkova.

Izvor: Srna/Ana Bancun

"Učinićemo sve što možemo kako bi u Banjaluci obezbijedili uslove da mladi ostanu u gradu da žive i rade, te da osnuju porodice", rekao je Stanić Srni.

On je istakao da je to, uz druge infrastrukturne projekte, jedna od značajnijih stavki u manifestu ove stranke za predstojeće izbore.

Kandidat SP-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Vladimir Blagojević rekao je da će mu ciljevi kao odborniku biti unapređenje uslova poslovanja na lokalnom nivou, podrška preduzetnicima, kako mladim, tako i starijima koji imaju dobru poslovnu ideju.

"Potrebno je preduzetnicima sa dobrom idejom omogućiti bespovratna sredstva u budžetu grada za pokretanje biznisa, što će doprinijeti jačanju konkurentnosti naših preduzeća", rekao je Blagojević.

On je dodao da će mu, osim ciljeva u privredi, u fokusu biti i zalaganje za sport, prvenstveno razvoj omladinskog sporta koji treba da bude baza za postizanje dobrih rezultata.

"Kada je riječ o infrastrukturnim projektima, cilj mi je da doprinesem rješavanju problema kanalizacije i otpadnih voda koje se ulivaju u Vrbas", rekao je Blagojević.

On smatra da je potrebno osnovati muzej koji bi bio posvećen istoriji grada, te znamenitim ljudima, umjetnicima, književnicima, sportistima, herojima, po kojima je Banjaluka poznata, te čija imena nose gradske ulice.