tuga

Spasavala ljude iz ruševina u Hrvatskoj, a oni je otrovali: Vlasnik neutješan, umrla mu na rukama! (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Ženka beligijskog ovčara pomagala je u izvlačenju povređenih iz ruševina prouzrokovanih snažnim zemljotresima koji su pogodili Hrvatsku.

Izvor: Instagram/printscreen/ticcabo

Njen vlasnik Srđan Botic u potpunosti je neutješan, ispričao šta se desilo.

"Ne mogu da upirem prstom i da kažem da je neko namjerno otrovao. Ne želim ni da razmišljam o tome, ali jedno je sigurno- neko je bacio otrov. Koga je htio da otruje? Lisice? To je bio jak otrov. Uginula mi je na rukama sinoć, tekla joj je krv iz usta..", rekao je on.

 Prema njegovim riječima, sve se desilo iznenada.

"Spavala je na kauču s mojim djetetom i onda je sišla, da ne ugine na kauču, da ne povrati. Izvukao sam je, pokušao da je oživim, izbacila je jezik i...", priča Srđan i dalje uznemiren i šokiran.

Ne zna, kaže, gdje je mogla da pokupi taj otrov. Išli su kao i uvijek istim putem, od kuće do kampa.

"Svi kažu, 'pet dana nakon što je izašao izještaj o njoj kao spasilačkom psu - nema je'. Ne mogu da kažem da je bila otrovana, ali je pojela otrov. Svi ostali psi su dobro", dodaje Botica.

Alis je imala tri godine i dva mjeseca. Prošla je sve obuke, licence i testove sa najboljim ocjenama.

"To je bio pas kojeg je voljelo cijelo selo. Bar sam tako mislio. A u blizini je škola, igra se sa djecom", neutješan je Srđan.

"Ako postoji raj, znam da si sad gore, dok mi suze idu smijem se u isto vrijeme jer znam da ćeš totalni nered i pomutnju im gore napraviti, ali i uvući se svima pod kožu, isto ko što si se nama svima uvukla, nenormalno ludi, proždrljivi, umiljati, ljubomorni stvoru. Volimo te svi", napisao je Srđan uz njihovu zajedničku fotografiju.

(Mondo/24sata)