Briga ih za mjere

Mladi Beograđani zaigrali kolo uz pjesmu "Neće mala da primi vakcinu" (VIDEO)

Autor Tamara Jovanović

Mnogi ističu da se navodno na snimku nalaze studenti.

Izvor: Twiteer/Printscreen/@KosnicaStefan

Iako je i dalje veliki broj zaraženih i preminulih od koronavirusa u Srbiji i regionu, mnogi ne slušaju apele medicinskih radnika, te i dalje tjeraju po svom.

Činjenica koja je poražavajuća je da to upravo čine studenti i omladina, oni koji bi svojim ponašanjem trebali da budu primjer.

Prije nekoliko dana mnoge je šokirala scena kada se veliki broj ljudi okupio kod spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu i igralo kolo, ne poštujući epidemiološke mere.

Slična scena dogodila se i u podzemnom prolazu kod Zelenog venca u centru Beograda.

Naime, grupa okupljenih studenata bez maski i distance blokirala je prolaz i igrala kolo. Uz sve to su u glas pjevali stihove pjesme "Neće Gara da primi vakcinu, ne vjeruje u svjetsku medicinu, neće Gara da primi vakcinu, ona bocu prima na Sokocu".

Mnogi su ostali zatečeni prizorom, a komentari na Tviteru nizali su se jedan za drugim.

"Ja se iskreno nadam da ovo nisu studenti Medicinskog fakulteta". "A da li taj Gara ima bake i deke, ima roditelje? Da li želi da ih ima i dalje?" "Zadnje je vrijeme došlo kada omladina koja treba da bude nosilac promjene zaigra kolo gluposti". "Posljednji pozdrav preminulima od posljedica Covid19, posebno medicinskom osoblju", napisali su se neki.

(Mondo) 

Tagovi