Region

Opšti haos u redu za vakcinaciju (i besplatne vaučere) u Beogradu (FOTO)

Autor Tamara Jovanović

Sumnja se da će gužve biti i narednih dana.

Izvor: Instagram/Printscreen/moj_beo_grad

Danas je zvanično krenuo proces vakcinacije za građane Srbije u UŠĆE Šoping Centru, a u saradnji sa Vladom Republike Srbije i gradom Beograd. 

Najavljeno je da će za prvih 100 vakcinisanih biti obezbijeđeno 100 šoping vaučera u vrijednosti od 3.000 dinara te je do dodatno dovelo do ogromnih gužvi i redova. A u jednom trenutku je, nakon gurkanja na pokretnim stepenicama, za dlaku izbjegnut i fizički obračun.

Dugačke kolone formirane su ispred ovog tržnog centra na Novom Beogradu još od 8 sati, a kamere su zabilježile i koškanje ljudi koji su željeli da stignu što prije na red.

"Gužva u TC Ušće na novom punktu za vakcinaciju. Umalo je izbila opšta tuča jer su neki išli preko reda kako bi dobili određene vaučere koji se dijele za osobe koje se prve vakcinišu. Mnogi prisutni kažu da je morala i policija da interveniše", navodi se na Instagram stranici Moj Beograd.

Da podsjetimo, ovo nije prvi ovakav haos u Beogradu. Nedavno su tri Beograđanke povrijeđene  prilikom podjele besplatnih sadnica japanske trešnje na skupu na Trgu republike.

(MONDO)

Tagovi