Region

Dječak u Puli umro zbog zanemarivanja i nebrige, policija privela roditelje

Autor Veljko Petranović

Policijski službenici su utvrdili da su majka (45) i otac (42) grubo povrijedili prava djeteta zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzrokovali smrt djeteta.

Hrvatska policija, ilustracija
Izvor: Youtube Printscreen/NOVA S

Policija u Puli sprovela je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su roditelji od 42 i 45 godina počinili krivično djelo povreda dječijih prava, što je dovelo do smrti njihovog petnaestogodišnjeg djeteta, kako se nezvanično saznaje.

Možda će vas zanimati

"Policija je 29. septembra primila dojavu iz pulske bolnice da je u poslijepodnevnim časovima preminulo dijete. Nakon sprovedene istrage, policijski službenici utvrdili su da su 45-ogodišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili prava djeteta zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzrokovali smrt djeteta", stoji u saopštenju policije.

Tri mjeseca unazad, detetu se pogoršalo zdravstveno stanje, ali osumnjičeni ga nisu odveli kod ljekara. Djetetu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo 27. septembra, ali osumnjičeni su tek 29. septembra zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dijete prevezeno u pulsku bolnicu gdje je, nažalost, preminulo, saopšteno je.

Osumnjičeni su po izvršenju kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privedeni u pritvor Policijske uprave istarske.

(MONDO/Net.hr)