Region

Matejev otac dao DNK za analizu, potraga nastavljena

Autor Jelena Bojić Obradović

Uzet je DNK trag nađen na mjestu na kom je nestali mladić posljednji put viđen.

Izvor: KurirAna Paunković/MUP RH

Potraga za nestalim mladićem iz Splita Matejom Perišem ulazi u sedmi dan. Policija, ronioci i spasioci i juče su pretraživali područje rijeke Save u Beogradu.

Proteklih dana spasioci su i govorili kako je potrebno ista mjesta proći više puta jer je moguće da rijeka u međuvremenu donese ili odnese neki trag. Spasioci su već ovih dana istakli da je teren jako težak. Sava je brza i hladna, jako je puno granja i dijelova drveća koji mogu da povrijede ronioce.

Osim nizvodno, pretraga se vrši i stotinjak metara uzvodno od mjesta gdje je Matej Periš posljednji put viđen.

Matejev otac Nenad Periš i dalje je u Beogradu. U srijedu je razgovorao s policijom i hrvatskim ambasadorom. Policiji je dao DNK za analizu. Kako je naveo, nisu rekli zbog čega traže uzorak DNK, a on nije ni pitao.

Otac je stalno dostupan medijima, a upozorava da se javnim prostorom širi jako puno poluinformacija koje samo smetaju i otežavaju ionako težak posao potrage.

"Najgore je čekanje. Pitam se gdje je. To čekanje odgovora je bolno. Vjerujte, svaki roditelj bi se tako ponašao", kaže Nenad Periš.

"Najbitnije u ovom trenutku je da se pojavi i da idemo zajedno kući ako je živ", kaže Matejev otac.

Da podsjetimo, juče se oglasilo Više javno tužilaštvo u Beogradu povodom slučaja nestalog Splićanina Mateje Periša (27), čiji se trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra u klubu "Gotik".

Kako je istaknuto, izuzete su nadzorne kamere, ali i DNK trag nađen na mjestu na kom je nestali mladić posljednji put viđen.

"Obavještavamo Vas da Više javno tužilaštvo u Beogradu, u saradnji sa MUP-om Republike Srbije, aktivno učestvuje i usmjerava potragu za nestalim državljaninom Republike Hrvatske, Matejem Perišom. U cilju pronalaska nestalog, donijete su naredbe za izuzimanje snimaka sigurnosnih kamera, kao i naredbe za vještačenje DNK profila sa mjesta gde je isti viđen posljednji put. Biće preduzete i sve druge neophodne radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja, a o novim okolnostima i saznanjima do kojih se bude došlo u toku potrage, javnost će biti blagovremeno obaviještena", navodeno je u saopštenju.

(MONDO/Index.hr)