Region

Nevrijeme u Beogradu. Jaka kiša poplavila ulice (VIDEO)

Autor Sara Gajić

Poslije duge najave da stiže osvježenje, najzad je kiša stigla i u Beograd.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Nakon vijesti da je u mnoge krajeve Srbije stiglo je dugo očekivano osvježenje, pljuskovi i oluje, stiglo je nevrijeme i u Beogradu. Grmjelo je i sevalo, jači pljusak je pao na grad, ali nažalost osvježenje nije trajalo duže 15-ak minuta. Velika količina kiše za kratko vrijeme napreavilo je pravu pometnju na putevima.

Pogledajte kako je to izgledalo na ulicama Beograda:

Da podsjetimo, Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas  tri hitna upozorenja za ovaj vikend. Najprije je za 30. jul, subotu, izdato upozorenje na visoke temperature jer će se na istoku i jugu zemlje, prema vremenskoj prognozi, kretati od 34 do čak 36 stepeni.

Sljedeće upozorenje takođe važi za subotu, i odnosi se na cijelo područje Srbije. Danas se lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa grmljavinom, grad, jak i olujni zapadni i sjeverozapadni vetar.

Upozorenje za područje Beograda najavljuje moguće kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa grmljavinom, grad, jak i olujni zapadni i sjeverozapadni vetar, u popodnevnim časovima. 

(MONDO)