Region

Vanredno meteorološko upozorenje: Crnu Goru očekuju obilne kiše i jak olujni vjetar

Autor Dušan Volaš

U Crnoj Gori u naredna dva dana očekuje se jako nestabilno vrijeme sa obilnom kišom i jakim, kratkotrajno i olujnim udarima južnog vjetra, saopšteno je iz crnogorskog Zavoda za hirometeorologiju i seizmologiju.

Izvor: mondo.me

Zavod je izdao upozorenje na vanrednu meteorološku situaciju i na ciklone, navodeći da će se nestabilne vremenske prilike, skoro svakodnevno sa kišom i grmljavinom, nastaviti do subote.

Iz Zavoda su dodali da se u primorskim predjelima Crne Gore, planinskom zaleđu Jadrana, centralnim, jugoistočnim i zapadnim predjelima očekuje obilna kiša, naročito na jugoistoku države i u širem regionu Podgorice prema granici sa Albanijom.

U višim predjelima na sjeveru i duž obale očekuje se jak, na udare olujni vjetar, južnih smjerova, a moguće su kratkotrajne olujno-vremenske nepogode.

Iz Zavoda za hirometeorologiju i seizmologiju su naveli da je kratkotrajno moguće otežano funkcionisanje svakodnevnih redovnih aktivnosti.

"Moguće su smetnje, prekidi ili otežano funkcionisanje infrastrukturnih sistema /sve vrste saobraćaja, elektroenergetski sistem za prenos i distribuciju električne energije, telekomunikaciona infrastruktura", upozorili su iz Zavoda.