Region

Zagreb: Ubijen jedan od vođa narkokartela koji je radio i u BiH

Autor Nikolina Damjanić

U noćnom klubu u Zagrebu ubijen je četrdesetjednogodišnji muškarac, a osumnjičeni koji se dovodi u vezu sa ubistvom je uhapšen, saopštila je zagrebačka policija.

Izvor: YouTube/Printscreen/ Al Jazeera Balkans

"Jutarnji list", pozivajući se na svoja saznanja, objavio je da je ubijen Tomislav Sabljo, koga je Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (USKOK) optužila u predmetu "Tebra". Sabljo, Tomislav Sučić i još 17 osoba koje se povezuju s krijumčarskim lancem droge iz Albanije i Crne Gore, preko BiH do Hrvatske, uhapšeni su u julu 2019. godine u velikoj policijskoj akciji, piše Index.

Pucnjava se dogodila rano jutros u 4.45 časova u Ulici Florijana Andrašeca na Trešnjevci, navela je zagrebačka Policisjka uprava.

Muškarac je ubijen nakon fizičkog sukoba više osoba.

U toku je uviđaj.

Portal "Indeks" navodi da se pucnjava dogodila u noćnom klubu "Mint" koji je tokom godina često mijenjao imena i vlasnike, a važi za narodnjački klub, u kojem je i ranije bilo sukoba i fizičkih obračuna.

USKOK je ranije podigao optužnicu protiv 20 optuženih lica uhapšenih u akciji kodnog naziva "Tebra".

Grupu predvođenu Tomislavom Sabljom, Tomislavom Sučićem i Đorđem Vuletićem USKOK tereti da su u sastavu zločinačkog udruženja od 2016. do 2019. godine počinili niz teških krivičnih djela, počevši od krijumčarenja droge, preko paljenja auta, do podsticanja na teško povređivanje i protivpravne naplate.

(SRNA)

Tagovi