Region

Vučić sutra putuje u Njujork: "Znam kolika je sila koja nam prijeti, ali suprotstavićemo se jače nego što očekuju"

Autor Dragana Božić

Predsjednik Srbije Alesandar Vučić najavio je da sutra putuje u NJujork i ocijenio da Crna Gora amandmanima koje je podnijela na rezoluciju o Srebrenici pokušava da opere savjest zbog toga što će glasati za tu rezoluciju.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Vučić je najavio da sutra zajedno sa članovima delegacije Srbije putuje u Njujork, gdje će imati niz sastanaka do četvrtka, 23. maja, kada je zakazana sjednica Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici.

On je ukazao da će Srbija u četvrtak, 23. maja, znati ko su joj prijatelji u svijetu, a ko su joj partneri.

"Svi koji ne budu glasali ili budu uzdržani su nam prijatelji, a ostale ćemo tretirati kao partnere. Nijednim rezultatom neću biti srećan zbog posljedica koje dolaze, ali ću biti ponosan na našu borbu. Uvjeren sam da će i građani Srbije biti ponosni na našu borbu u UN", rekao je Vučić.

On je naveo da se Crna Gora nije dogovarala sa Srbijom o amandmanima već sa drugim zemljama.

Vučić je za TV "Pink" rekao da je jasno da je neko to radio da bi oprao sopstvenu savjest i da ja najjadnije u svemu što Crna Gora radi zato što tamošnji mediji tvrde da se Srbija iživljava nad Crnom Gorom.

"Nije Srbija narušila integritet Crne Gore i Povelju UN, već su oni narušili naš. Nije Srbija donijela rezoluciju protiv Crne Gore, već oni učestvuju u donošenju rezolucije protiv srpskog naroda. Kada smo rekli da time nismo oduševljeni, oni su nas optužili da vršimo agresiju", dodao je Vučić.

On je naveo da će ujutru u 7.00 časova krenuti redovnom linijom "Er Srbije" za Njujork, a prije puta sastaće se sa predstavnicima Srba iz cijelog regiona, kao i sa patrijarhom Porfirijem u Hramu Svetog Save, između pola šest i šest, kada se očekuje da patrijarh održi besjedu.

Vučić je poručio građanima da će se boriti i da to garantuje, iako zna kolika je sila ispred. "Znam kolika je sila koja nam preti. Znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran to je da ćemo mi dati sve od sebe. I da ćemo im se suprotstaviti jače nego što su očekivali", naglasio je Vučić. 

(Srna)