Region

Detalji nesreće na auto-putu u Hrvatskoj: Dvojicu pješaka ubio jedan auto, pregazila ih još dva

Autor Dragana Božić

Dva muškarca poginula su u teškoj nesreći koja se sinoć oko 23 sata dogodila na auto-putu A3. Policija je nakon obavljenog uviđaja objavila detalje.

Izvor: AJDIN KAMBER/SHUTTERSTOCK

Uviđajem je utvrđeno kako je do saobraćajne nesreće došlo kada su se dvojica muškaraca kao pješaci kretala južnom kolovoznom trakom auto-puta A3, iako je na kolovozu auto-puta zabranjeno kretanje pješaka, a na njih je automobilom riječkih registarskih oznaka naletio 50-godišnji državljanin Srbije, objavila je policija.

"Potom su u tijela dvojice muškaraca, odbačena na kolovoz, udarila dva vozila njemačkih registarskih oznaka kojima su upravljali 33-godišnjak i 38-godišnjakinja, njemački državljani, koja su se kretala iza automobila 50-godišnjaka", naveli su iz policije.

Dvojica pješaka smrtno su stradala, dok je 49-godišnja državljanka Srbije, putnica u automobilu riječkih registarskih oznaka, lakše povrijeđena, objavila je policija.

Od troje vozača uzeti su uzorci krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu, a od 50-godišnjaka je privremeno oduzeto vozilo radi vještačenja. Tijela smrtno stradalih prevezena su u Nacionalnu memorijalnu bolnicu "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru radi provođenja obdukcije i identifikacije, navodi se u saopštenju.

Dionica auto-puta A3 između čvorova Babina Greda i Županja bila je zatvorena za sav saobraćaj jutros do 7 sati, a do 8:05 se saobraćaj odvijao otežano jednom saobraćajnom trakom.

(Index.hr/Mondo)