Region

Prva izjava vozača vojnog vozila koje je pregazilo porodicu kod Ušća

Autor Aleksandar Blagić

Vozač oklopnog vozila se, prema nezvaničnim informacijama, prvi put oglasio nakon nesreće kod Ušća u kojoj je stradalo pet osoba.

Izvor: RINA.RS

Mlađi vodnik u Vojsci Srbije M.V. (54), koji je u subotu 21. septembra oklopnim vozilom prešao u suprotnu traku i udario automobil marke "ford" u kom je nastradalo pet osoba, od kojih je troje djece, dao je iskaz na saslušanju u tužilaštvu u Kraljevu prema nezvaničnim informacijama.

"Nakon nezgode bio je u potpunom šoku i policajcima ništa nije rekao o jezivoj nesreći, ali je potom kod tužioca kratko progovorio. Rekao je, između ostalog, da mu je uoči sudara pozlilo i da se ničeg poslije toga ne sjeća. Bitno je da se utvrdi tačan uzrok ove jezive nesreće. Pet osoba je izgubilo život, a da tragedija bude još veća, ugašena je jedna cijela porodica. Troje djece je nastradalo. Od siline udarca, teški oklopnjak je bukvalno pregazio automobil, smrskao ga, pa ga odvukao u jarak pored puta. Otac, troje djece i komšinica su na mjestu ostali mrtvi, dok je Mirjana, Danijelova supruga koja je sjedila na mjestu suvozača, ostala živa zaglavljena u smrskanom vozilu. Vozilo koje ih je pregazilo teško je oko 18 tona. Spasioci su dali sve od sebe da je što pre izvuku, ali bilo je potrebno skoro dva sata da najprije dizalicama uklone oklopnjak, a onda da isjeku zdrobljeni auto i oslobode je", ispričao je izvor.

Da podsjetimo, strašna saobraćajna nesreća dogodila se u subotu 21. septembra oko 13:20 časova kada se u mjestu Bojanići kod Ušća, na putu Raška - Kraljevo, dogodio sudar vojnog vozila PARARS Vojske Srbije i automobila marke “ford” kojim je upravljao D.L. U putničkom automobilu stradalo je pet osoba.

(Informer/MONDO)