Region

Olujne kiše napravile haos i u Crnoj Gori: Nabujali vodopad poplavio selo, potopljene kuće (VIDEO)

Autor Dušan Volaš

Voda, koja se jutros uslijed obilnih padavina izlila iz vodopada Skakavica, odnijela je dva mosta, pa je odsječeno tridesetak kuća u gonjem dijelu sela Komarnica.

Izvor: YouTube/Screenshot/Televizija Nikšić

Olujne kiše koje su u noći između četvrtka i petka pogodile region, izazvale su poplave i saobraćajne probleme u pojedinim gradovima na sjeveru i centralnom dijelu Crne Gore, dok je kod Šavnika nabujali vodopad Skakavica poplavio obližnje selo. 

Na Žabljaku, kako javlja RTCG, poplavljene su kuće, benzinska pumpa, market i hotel, rekli su iz žabljačke Službe zaštite i spašavanja. Selo Komarnica odsječeno je vodom, jer je vodopad Skakavica nadomak Komarnice toliko nadošao da je odsjekao prilaz selu.

Prema pisanju portala RTCG, voda koja se jutros usled obilnih padavina izlila iz vodopada Skakavica, odnijela je dva mosta, pa je odsječeno tridesetak kuća u gonjem dijelu sela Komarnica. 

U međuvremenu, nivo vode je opao, pa jednom delu sela ponovo može da se priđe, a reka Komarnica se izlila i odnijela kompletan riblji fond jednog ribnjaka, a reka Bukovica, koja protiče pored Šavnika na sjeveru, "samo što se nije izlila", navodi isti izvor.

Poplave u selu Komarnica
Izvor: Youtube/Televizija Nikšić

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ranije su saopštili da će područje Crne Gore biti pod uticajem ciklonske aktivnosti i da su intenzivne padavine naročito moguće u noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom prvog dijela dana. 

Oni su upozorili da su, zbog obilnih padavina, moguće lokalne poplave posebno u urbanim sredinama, bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje prolaze kroz planinske predjele. Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a apelovao je na građane da prate zvanična saopštenja i preduzmu mjere zaštite kako bi umanjili potencijalne posljedice ovih vremenskih nepogoda.