Region

Crnogorska policija još traga za ubicom iz Bijelog Polja: Mještani u strahu nakon ubistva brata i sestre

Kako se saznaje, ubica je bio u gostima kod brata i sestre, kada je u njih ispalio više hitaca iz puške.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vučkević/Uprava policije Crne Gore

Crnogorska policija još nije uspjela da uhapsi Aliju Balijagića (65), za kojim od sinoć tragaju zbog sumnje da je u bijelopoljskom selu Sokolac ubio Milanku i Jovana Madžgalja, ali tvrde da sve čine kako bi lišili slobode tog osumnjičenog za ubistvo brata i sestre Madžgalj.

"U ovoj fazi istrage Uprava policije, na osnovu zakonskih propisa i odgovarajućeg odobrenja nadležnog tužilaštva, objavljuje fotografiju lica koje se potražuje, te obavještava i apeluje na javnost, da ukoliko primijete ovo lice, saznanja odmah prijave Odjeljenju bezbjednosti Bijelo Polje ili najbližoj policijskoj stanici na broj 122", navodi se u saopštenju.

Iz policije su još jednom apelovali na građane Bijelog Polja, a naročito mještane sela Tomaševo, da budu oprezni i ostanu u kućama, te da ne dozvole ulazak nepoznatim licima dok policija preduzima aktivnosti na hapšenju izvršioca i stavljanju bezbjednosne situacije pod kontrolu.

Iz Uprave policije (UP) zvanično su saopštili da su u potragu za ubicom uključene sve njihove raspoložive snage. Sagovornik iz vrha te bezbjednosne institucije kazao je za "Vjesti" da je Balijagić juče boravio u selu Sokolac, sjedio kod jednog od mještana, a poslije podne došao kod Madžgalja.

Navodno, nakon što su brat i sestra ispratili Balijagića, vratio se i u njih ispalio više hitaca iz puške. Prema istim informacijama oružje je, prije nekoliko dana, ukrao iz kuće jednog Bijelopoljca, u koju je prethodno provalio.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Vijestima je ranije iz UP nezvanično rečeno da policija intenzivno traga za Balijagićem.

"U potragu su i dalje uključene sve raspoložive snage Uprave policije, uključujući i helikopterske jedinice", saopšteno je Vijestima iz UP.

Kako se nezvanično saznaje, Balijagić je prije ubistva u Sokocu viđan i u Baricama i Pisanoj jeli. Više mještana tih sela potvrdilo je Vijestima da su zbog opasnosti od odmetnika Balijagića proveli besanu noć iza zaključanih vrata.

Podsjetimo, ubica koji se trenutno nalazi u bekstvu u zatvoru je proveo oko 20 godina. On je robijao zbog silovanja, krađe, pucnjave i mnogih drugih dela.

(Vjesti/Mondo)