Region

Popeo se na blokove, pa zapucao na prozor kuće: Detalji stravičnog ubistva brata i sestre u Bijelom Polju

Građani smatraju da je tragedija u selu kod Bijelog Polja mogla da bude spriječena da su nadležni ranije reagovali.

Izvor: Uprava policije Crne Gore/Shutterstock

Alija Balijagić, osumnjičen da je prije dva dana ubio brata i sestru Milenku i Jovana Madžgalja, u selu Sokolac žrtve je usmrtio popevši se na blokove, da bi potom u njih ispalio više hitaca kroz prozor.

Dva dana nakon zločina za koji mještani tvrde da je mogao biti spriječen da su nadležni reagovali na vrijeme, od Balijagića nema traga.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Specijalne snage Vojske Crne Gore, odred posebne namjene i pripadnici obezbjeđuju mjesto zločina, ali prema riječima mještana, sve mjere koje su sada u toku, ne ulivaju im nadu da će biti uskoro lociran i uhapšen. Osumnjičeni Balijagić za kojim se intezivno traga i dalje je naoružan, i sa sobom nosi municiju.

Nepristupačan teren otežava potragu, a kompletan reon Tomaševa je pod jakim vojnim i policijskim snagama. U prostorijama mjesne zajednice Tomaševo jutros je održan sastanak Operativnog štaba kojem je prisustvovao i načelnik generalštaba Vojske Zoran Lazarević i predstavnici policije koji operativno taktičkim radnjama pokušavaju da uđu u trag Balijagiću.

Za osumnjičenim tragaju sve raspoložive policijske snage, a putevi u ovom kraju bjelopoljske opštine juče su bili blokirani, područje su nadlijetali dronovi, helikopteri MUP-a i Vojske Crne Gore opremljeni uređajima za noćno izviđanje.

Kako je saopšteno iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju obavljen je uviđaj, a službenici Forenzičkog centra izuzeli su brojne tragove koji će biti predmet vještačenja. Tijela ubijenih poslata su na obdukciju.

Izvor: Kurir/Privatna arhiva

I dok se još uvijek ne zna precizno koliko je hitaca ispalio u žrtve, mještani Bijelog Polja strahuju da bi Balijagić, koji je godinama u bezbjednosnim službama prepoznat kao izvršilac teških krivičnih djela, mogao počiniti novi zločin ukoliko uskoro ne bude uhapšen.

(Pobjeda/Mondo)