Region

Vučić poručio: Srbija će uvijek biti uz svoj narod u Crnoj Gori

Autor mondo.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zabrinutost zbog sve težeg položaja srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i poručio da će Srbija uvijek biti uz svoj narod u toj državi.

Vučić je razgovarao s potpredsjednikom NSD i poslanikom opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta (DF) Slavenom Radunovićem i kazao da je takođe i zabrinut zbog hapšenja poslanika tog političkog saveza, navodeći da se nada da će sva sporna pitanja moći da se riješe dijalogom, saopšteno je iz DF-a.

Radunović je upoznao Vučića sa najnovijim primerima progona DF-a, nakon hapšenja svih 17 poslanika ove političke partije u Skupštini Crne Gore, što je nezabilježen slučaj u Evropi.

On je istakao da je, bez ikakvog razloga, potpuno neustavno, određen pritvor poslanicima DF-a Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Milunu Zogoviću, koji su sinoć otpočeli štrajk glađu.

Radunović je rekao da je DF i do sada pokazao da je spreman na sva iskušenja, da se neće predati u borbi za slobodu Crne Gore i da će nastaviti da pruža otpor namjerama crnogorske vlasti da otima imovinu i hramove SPC.