Region

Gore društvene mreže: Masovna podrška ubici iz Splita

Autori mondo.rs index.hr

Nakon velike tragedije u Splitu, kada je mladić ubio kalašnjikovim tri osobe, društvene mreže su organizovale otvorene grupe podrške osumnjičenom. On je za njih "heroj".

Trostruko ubistvo u Splitu
Izvor: Tanjug/screenshot

Javnost je, posebno na društvenim mrežama, stala uz mladića F.Z. osumnjičenog da je izvršio trostruko ubistvo da bi, kako pišu mediji, "zaštitio brata i porodicu".

Osim komentara koje ostavljaju po splitskim grupama kao i na njegovom Facebook profilu, došlo je i do toga da je osnovana i grupa podrške.

 Evo kakve se poruke šire u toj grupi:

"Svaka čast na ovom herojskom činu", "Kolinda, evo ti prilika da odeš kao carica sa prestola, POMILUJ GA", "Ti si samo žrtva kriminala"...

Podesjećamo, sinoć se u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici, dogodila pucnjava iz automatskog oružja.

Dva muškarca umrla su na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici.

Prema pisanju hrvatskih medija, motiv napada bi mogla biti osveta.

Naime, kako Index saznaje od više izvora, osumnjičeni, odnosno njegova uža porodica, od ranije su imali problema s nekima od ubijenih. Navodno se radi o dugovima i drogi. To je porodica ubice, konkretno jednog od njegove braće, dovelo u sukob s ubijenima. Oni su navodno dolazili u kuću porodice ubice i prijetili. 

Tagovi