Region

Automobil sa zapovednikom Hrvatske ratne mornarice jurio 200 km/h po putu

Autor mondo.rs

Službeni automobil kontraadmirala Iva Rafanelija snimljen je kako juri autoputem brzinom od preko 200 kilometara na sat.

Izvor: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Zapovednika ratne mornarice snimio je "kolega" vozač, a iz Mornarice navode da kontraadmiral prihvata odgovornost i da je spreman da snosi posledice.

Portal Dnevnik.hr prenosi da je Rafanelija snimio čitalac pored koga je kontraadmiralog automobil protutnjao.

"Budala me skoro ubio! Stvorio se sekundu pored mene na ulazu u tunel. To je katastrofa, bilo je - ajme”, rekao je čitatalac koji je snimio opel koji ga je prestigao na ulazu u tunel a čije registarske tablice ukazuju da vozilo pripada Ratnoj mornarici.

"Stigao sam ga da snimim na brzinu, na nekim mestima vozio je 230 kilometara. Znam da sam i ja bio u prekršaju zbog brze vožnje, ali sam ga morao snimiti", rekao je čitalac.

U Hrvatskoj ratnoj mornarici Dnevniku je potvrđeno da je u automobilu bio zapovednik Hrvatske ratne mornarice, viceadmiral Ivo Rafaneli koga je vozio službeni vozač sa sahrane.

Vozio ga je službeni vozač, a Raffanelli se vraćao kući u Tučepe s pogreba pilota koji je nastradao u padu helikoptera u more kod Zlarina.