Region

Crnogorski ministar odbrane izvređao Vulina: On je nacista!

Autori mondo.rs RTCG

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković nazvao je svog kolegu iz Srbije Aleksandra Vulina nacistom.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Bošković je naveo da je Vulinovo ponašanje prilikom posete Crnoj Gori "tragikomično, ali i da predstavlja politički performans", prenosi Radio-televizija Crne Gore.

"Sve ono što radi i izjavljuje gospodin Aleksandar Vulin u poslednje vreme, bilo bi zaista smešno da on nije ministar odbrane države Srbije. Ovako je tragikomično i njegov nacional-socijalizam, koji isijava u poslednje vreme, najviše škodi interesima Srbije", ocenio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Crnogorski ministar odbrane je dodao da je "takav primer politički performans koji je Vulin izvodio po Crnoj Gori" i rekao da će se "Crna Gora uvek ponašati u skladu sa zakonom i Ustavom".

"Poštujemo i državu Srbiju i svaki državni organ Republike Srbije, pa čak i u situaciji kada gospodin Vulin i njemu slični ne poštuju ni nas, ni naše zakone, ni uobičajenu diplomatsku praksu", istakao je Bošković uoči sastanka ministara odbrane u Briselu.

"Ako to ne smeta državnim organima Srbije, onda ne smeta ni nama. Ali nam je dobar pokazatelj kako i na koji način treba da se odredimo prema tome i Crna Gora će to svakako znati da prepozna i da se kvalitetno o tome odredi. Ono što je neverovatno i što mi sebi nikad ne bismo dozvolili, jeste da lične i porodične tragedije koristimo u političke svrhe, radi sticanja jeftinih političkih poena i na taj način je pokazao upravo da mu ništa nije sveto niti da drži do bilo kojeg digniteta", kazao je Bošković.