Region

Od korone preminula četiri policajca, zaraženo 180

Autor mondo.rs

U Srbiji je virusom korona zaraženo oko 180 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a njih četiri su preminula, izjavio je danas resorni ministar Nebojša Stefanović.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Stefanović je rekao da je to posljedica teškog posla koji policajci obavljaju tokom epidemije virusa korona.

On je za Radio "Beograd" naveo i da su policajci, uz redovne aktivnosti, uključeni u kontrole na punktovima i samoizolacije građana, ali i da kao volonteri pomažu penzionerima i drugim građanima.

Stefanović je rekao da su oni pripadnci MUP-a koji obavljaju zadatke izloženiji riziku od virusa korona i da se strogo vodi računa o njihovom zdravlju.

On je naglasio da je policija potpuno spremna za regulisanje do sada najduže zabrane kretanja u Srbiji, od sutra u 17.00 časova do utorka, 21. aprila, u 5.00 časova.

"Trudimo se da svi koji nisu u smeni i nemaju drugih zadataka budu uključeni u kontrolu policijskog časa", rekao je Stefanović.

Stefanović je zahvalio građanima koji su u potpunosti poštovali mjere, te naglasio da zahvaljujući njihovoj ozbiljnosti Srbija ima šansu da bude među zemljama koje su se najbolje izborile sa pandemijom.