Poruka dilerima?

Objavili "rat" dilerima: Crnogorska policija uništila čak pet tona droge

Autor Sandra Krstanović

U nikšićkoj Fabrici "Javorak" danas je uništeno oko pet tona narkotika, zaplijenjenih u prethodnom periodu, saopštio je crnogorski MUP.

Business in cannabis
Izvor: Guliver/Getty Images, Yarygin/iStockphoto

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić, koji je prisustvovao uništavanju droge, poručio je da će biti nastavljeno hapšenje narko-dilera i sklanjanje droge sa ulica.

"Uništavanje droge najbolje govori o uspješnom radu i koordinaciji državnih institucija koje se bore protiv trgovine drogom, a to su, prije svega, Policija, Tužilaštvo i sudovi", istakao je Nuhodžić.

Nuhodžić je naglasio da policija intenzivno sarađuje sa regionalnim, evropskim i svjetskim agencijama za borbu protiv droge, što je prepoznala i Evropska komisija u Radnom dokumentu o stanju u pregovaračkom poglavlju 24 i pohvalila rezultate ostvarene u međunarodnim policijskim akcijama, kada je riječ o borbi protiv krijumčarenja narkotika.

On je dodao da je kriminalitet droge jedna od najvećih prijetnji bezbjednosti, a jedan od vidova borbe protiv ove pošasti je upravo i trajno uništavanje droge, navodi se u saopštenju.

Današnjem uništavanju droge prisustvovali su predstavnici interresorne Komisije za sprovođenje postupka uništenja opojne droge.

Tagovi