Advokat tvrdi...

Ipak predložen pritvor za Srđana Noga?

Autor Danijela Pašić

Saslušavanje Srđana Noga je završeno, saopštio je advokat odbrane. Predložen je pritvor od 30 dana, prenose beogradski mediji.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ova informacija nije zvanično potvrđena iz Tužilaštva.

Viši sud u Beogradu odbacio je ranije danas kao neistinite navode medija po kojima je poslaniku i bivšem članu Dveri određen pritvor. Iz suda su naveli da predlog za određivanje pritvora "nije ni stavljen od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu", odnosno da Nogo "nije ni saslušan pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu".

Mediji su ranije preneli da je Nogo tokom dana uhapšen u Beogradu.

I na njegovom Facebook profilu bilo je objavljeno da mu je određen pritvor i da je poslat u Palatu pravde.

Srđan Nogo je prethodnih dana bio jedna od medijski najprisutnijih figura protesta na platou ispred Doma Narodne skupštine tokom kojih je u više navrata došlo do nasilja i uništavanja imovine.

Na teret mu se stavlja da je bio "kolovođa grupe" koja je vršila nasilje na javnom sukupu, a u vezi sa svim dogadajajima od prethodnih dana ispred Skupštine, prenose agencije.

Nogo je učestvovao u nasilnim protestima u Beogradu prethodnih dana i njega je direktor policije Vladimir Rebić ranije označio bivšeg poslanika kao inicijatora upada u Skupštinu Srbije prvog dana protesta.

Nogo je sa svojim pristalicama u utorak uveče upao u Skupštinu Srbije, a bio je prisutan i na svim protestima prethodnih dana.

Policija je saopštila da je sinoć uhapsila i privela 71 osobu, uključujući i nekoliko stranih državljana.