Region

Vučić: Pobijedićemo koronu za 20 dana

Autor Jelena Stokić

"Molim ljude za malo više discipline, nisu potrebna besmislena okupljanja. Srećom sinoć nije bilo ni 1.000 ljudi, a večeras ni 500", rekao je predsjednik Srbije komentarišući proteste u Beogradu.

Izvor: MONDO/screenshot Pink TV

"Pobijedićemo koronu i to im garantujem. Maksimalno je na protestima bilo 4.100 ljudi. Ali kada to pomnožite sa 12 to je 50.000 potencijalno zaraženih", izjavio je Vučić ne televiziji Pink.

"Imamo ljekare, divne ljude i dosta opreme. Testiramo ubjedljivo najviše, 65.000 smo testirali. Pacijenti u Areni su nam stabilni i nadam se da će tako i ostati. Prepune su nam bolnice, i mlađih ljudi, ali i dalje nam stariji najviše umiru", rekao je Vučić. Govoreći o protestima predsjednik Srbije je rekao da što se tiče stranaka "nema problem sa pokušajima rušenja vlasti."

On je takođe izjavio da se na izborima niko nije zarazio.

"Možda jeste u kampanji i za to ne mogu da preuzmem odgovornost jer nismo organizovali nijedan skup. Sve mjere su poštovane na izborima, perfektno su sprovedeni. Kada je riječ o derbiju nismo imali ni skok ni posle, ali je bila povoljna epidemiološka situacija. Siguran sam da ćemo za 20-ak dana uspješno savladati koronu, uvjeren sam pa čak i po cijenu mjera. Je l mislite da u septembru ne treba da gledamo utakmice, živimo normalno s ovim. Ja hoću da brže to riješimo. Za 7-10 dana ako se zatvorimo možemo da pobijedimo virus", precizirao je Vučić.

On je izjavio da je popustio i da policijski čas nije uveden je pokazao povjerenje u saradnike.

"Ljekari su rekli da može drugačije i ja rekao ok"