Region

Pritvor osumnjičenim mladićima za napad u Kaštelima, plakali pred sudijom

Autor Siniša Stanić

Istražni sudija odredio je jednomjesečni istražni zatvor za 19-godišnjeg B. K. i 17-godišnjaka, koji su osumnjičeni da su napali maloljetnika u Kaštelima. Policija je danas objavila da su privedeni zbog iznude i neovlaštenog prometa drogama.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Stariji mladić priznao je sve za šta ga terete te mu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok se mlađi branio šutnjom pa je iza rešetaka na Bilicama završio i zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ometati istragu, javlja Slobodna Dalmacija.

Isti medij doznaje da su se obojica rasplakala i na ispitivanju u Opštinskom državnom tužilaštvu, ali i pred sudijom istrage. Sudija im je, piše Slobodna, poručio da su u protekla dva dana postali poznati u cijeloj zemlji, ali ne po dobrom te da dobro razmisle o onome što su učinili.

Podsjetimo, policija je juče, nakon što se po društvenim mrežama i medijima proširii snimak nasilja nad maloljetnim mladićem u Kaštelima, privela dvojicu osumnjičenih.

Riječ je o snimku na kojem više mladića maltretira jednog mlađeg muškarca. Mladića, među ostalim, udaraju šakama, nogom i koljenom u glavu. Na snimku se nalazi više mladića. Dvojica ga udaraju, a ostali gledaju i/ili snimaju cijeli događaj.

Pretučeni mladić rekao je danas kako nije pružao nikakav otpor napadačima. Rekao je kako bi izdržao i da je bilo još gore.

"Nisam pružao nikakav otpor, računao sam da neće biti teških tjelesnih ozljeda, a i da je bila ta teška tjelesna ozljeda, izdržao bih", rekla je žrtva napada kratko za RTL Danas.

(Agencije/Mondo)

Tagovi