Veoma je jednostavno, ne košta ništa, a za svega par sekundi ćete naoštriti staro rende. Probajte!
Ako u kuhinji i dalje čuvate staro rende koje više ne "vrši posao", postoji "lijek" za ovaj problem! Kao i sva druga sječiva, rende vremenom gubi oštrinu. "Sjeckanje" povrća i voća vam oduzima sve više vremena, što ne može da ne iznervira ni one sa najdebljim živcima. Ipak, nemojte kupovati novo rende, naoštrite staro. A evo i koji trik da primjenite.
Mada se danas u svakoj kineskoj radnji mogu naći ove "alatke" za sječenje, treba da znate da će kupovina novih biti čisto bacanje para. Obično su jako loše izrade, a nakon nekoliko mjeseci su nepupotrebljive.
Kako da starom vratite oštrinu?
"Nožiće" možete sami da naoštrite i to vrlo jednostavno i brzo. Potrebna vam je samo keramička šolja. Okrenite je da vam postolje bude na vrhu, a zatim prevucite rende, deo gde su noćići, nekoliko puta preko ivice. Sigurno će vam djelovati čudno, ali stare domaćice tvrde da ova "caka" uvijek "odradi posao. Rende su oštre kao da ste ih tek kupili. Probajte!
(MONDO)