Dom

Kako da skuvate kukuruz koji će imati savršen ukus

Autor mondo.rs

Ukoliko želite postići savršeni ukus kuvanog kukuruza, u tome će vam pomoći kuvanje u maslacu i mlijeku.

Izvor: Shutterstock

Potrebno vam je: pet klipova mladog kukuruza, litar vode, 200 mililitara mlijeka, 115 grama maslaca i kašičica soli.

Priprema

Očistite klipove kukuruza i prepolovite ih napola. Zagrijte vodu u velikom loncu.

Kada voda provri, dodajte mlijeko i maslac. Posolite i dodajte klipove mladog kukuruza. Djelimično poklopite lonac i kuvajte ih otprilike 10 minuta. Prijatno!

Konzumiranje kuvanog kukuruza ima brojne prednosti. Samo neke od njih su: smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti, smanjenje apsorpcije holesterola, regulisanje probave, jačanje kostiju itd.

(MONDO)