Probajte, nećete se pokajati!
Sprema se krajnje jednostavno, a recept za pileće batake marinirane u soku od limete i korijanderu postao je neviđeno popularan. Nije ni čudo jer treba samo da pomiješate sve sastojke i ispečete meso, a ljudi kažu da sočniju piletinu nisu jeli!
Sastojci:
Šest pilećih bataka
Dvije kašike svježeg soka od limete
60 grama sjeckanog korijandera
Kašika i po meda
Dva čena bijelog luka
Kašika kumina
Kašika čilija u prahu
Kašika maslinovog ulja
¾ kašike soli
Pola kašike bibera
Priprema:
U posudi pomiješajte sve sastojke osim piletine, pa dobro izmješajte da se sjedine. Ovu marinadu zatim prelijte preko bataka i ostavite da se marinira između pola sata i dva sata.
Zagrijte rernu na 200 stepeni, a zatim mariniranu piletinu poređajte u pleh i pecite 20-25 minuta.
Ostavite meso da se prohladi i poslužite ga.
(MONDO)