Kuhinja

Tiramisu bez jaja, spreman za 10 minuta!

Autor Dragana Božić

Spreman očas posla, a istom brzinom se i jede!

Izvor: Youtube/Screenshot/The Cooking Foodie

Kremast desert bogatog ukusa - tako bismo najjednostavnije opisali tiramisu, mada je ova poslastica toliko poznata širom svijeta da nema potrebe ni opisivati. Probajte i varijantu bez jaja, sprema se brzo, a ukus je jednako dobar!

Sastojci:

Dvije kašičice instant kafe

200 mililitara prokuvane vode

200 grama piškota

250 grama slatke pavlake

100 grama šećera

Kašičica ekstrakta vanile

250 grama neutralnog sira

Dvije kašike kakaa

Priprema:

U posudu sipajte kafu i prelijte ključalom vodom, pa promiješajte da se kafa rastopi. Ostavite sa strane da se ohladi.

U većoj posudi umutite slatku pavlaku, pa u nju dodajte ekstrakt vanile i šećer, pa još umutite, da dobijete čvrstu smjesu. Zatim u pavlaku dodajte neutralni sir i umutite da se sjedini.

Piškote umačite u kafu i ređajte ih u pripremljen pleh, tako da prekriju dno posude. Odozgo stavite otprilike polovinu smjese sa slatkom pavlakom i sirom, pa ravnomjerno rasporedite.

Piškote ponovo umačite u kafu i poređajte odozgo, a preko namažite ostatak fila.

Odozgo pospite kakao, koji ćete prosijati kroz sito.

Stavite u frižider da se ohladi i uživajte u kremastom desertu!

(MONDO)