Kuhinja

Trik za prženje slanine: Dodajte samo jedan sastojak i ulje neće prskati

Autor Maja Gašić

Toliko prosta caka da je nevjerovatno kako je se ranije nismo sjetili! Saznajte kako da ulje ne pršće u tiganju!

Izvor: tik tok/flavorgod

Na društvenim mrežama, a posebno TikToku naići ćete na pregršt korisnih savjeta za domaćinstvo, bilo da je riječ o kuvanju, sređivanju kuće, gajenju biljaka... Mreže su postale jedno od glavnih izvora informacija, pa tako nerijetko i ljekari i psiholozi na ovim platformama objavljuju savjete za liječenje i spriječavanje brojnih bolesti...

Jedan od trikova koji je postao viralan i to "brzinom svjetlosti" tiče se prženja masne hrane u tiganju, ali tako da se izbjegne obavezno prskanje ulja i prljanje šporeta. Ovu caku otkrio je korisnik TikToka koji sam sebe naziva "Bogom ukusa".

Dakle, da biste izbjegli da slaninica prska kada je pržite u tiganju, a ujedno i kako bi biha hrskavija, potreebno je da joj doidate jedan sasvim "običan" sastojak - vodu.

"Dodavanje vode prilikom prženja čini da slanina bude hrskava i spriječava prskanje ulja", kaže ovaj majstor za kuvanje.

Zato, poslušajte šta kaže ovaj "Bog ukusa" i nemojte da ugasite telefon pruhe nego što ogledate ovaj video koji je oduševio sedam miliona ljudi...

MONDO

Tagovi