Kuhinja

Laka i brza priprema: Posni kolač od narandže i kokosa

Autor Nikolina Damjanić

Ukoliko postite, a želite da se zasladite napravite ovaj ukusni slatkiš.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

Za koru:
200 g šećera
400 g brašna
100 ml ulja
1 kašika praška za pecivo
350 ml soka od narandže


Preliv:
300 ml soka od narandže
2 kašika šećera


Na kraju:
6 kašika džema po želji
3 kašike kokosa za posipanje


Priprema:

U činiju stavite brašno, prašak za pecivo i šećer, promješajte i polako dodajte ulje i sok. Izlijte u pleh i pecite u predhodno zagrijanoj rerni na 200 C oko pola sata.

Sok i šećer kuvajte na laganoj vatri. Kada je kolač gotov i ohlađen, prelijte ovim sirupom. Sačekajte oko 15tak minuta, premažite ga džemom i pospite kokosom.